Rolf Høegh fylder 70 år i dag. Privatfoto

For nogen tid siden blev en ejendomsmægler berømt for sin ærlighed i annoncer

Både DR1, TV2 og Aftenshowet havde indslag om det. Manden blev rost for sin idé og ærlighed.
Uden nogen interesserede sig for, hvor idéen kom fra.

Senere har flere andre taget idéen op – med samme positive resultat.

Er jeg ked at blive kopieret.
NEJ for jeg elsker når nogen låner eller stjæler vore ideer – klik og læs hvorfor

I Place2live indførte vi for mange år siden begrebet ”Ærlige annoncer”
Det betyder, at hvis en annonce overdriver om en udsigt eller andet, betaler vi straks et pænt beløb til en velgørende institution efter kundens valg.

De kan vist godt kaldes ærlige. Flere eksemplet kan du finde i Rolf Høeghs bestseller EN SÆLGERS BEKENDELSER.

Her kan du læse originalteksten fra 2009:

1. Når man skal sælge en kedelig ejendom

Vi var mægler nr. fem som prøvede at sælge et ikke særlig kønt hus, som havde været til salg i 2½ år. Jeg bad om ejerens skriftlige tilladelse til at rakke huset ned. Den fik jeg. Her er annoncen:

Hillerød – Håbløs elendig ejendom sælges

Kedelig ejendom i Helsingørgade. Grimt køkken. Stue med aircondition (dvs. et hul i gulvet direkte til kælder med kølig fugtig luft.  Et badeværelse du ikke engang vil lade svigermor bruge. Det bedste ved carporten er den ikke er faldet sammen (endnu). Ligger to ejendomsmægler-minutter fra stationen (Svarer til fem almindelige minutter). Åbent hus i dag kl. 14-15.

Der kom vel nok mere end 100 familier på besøg. Huset blev solgt samme dag. Til samme pris de andre havde prøvet længe. Vi fik mange søde henvendelser fra folk, som kunne lide min ærlige beskrivelse.

Det eneste negative var, at vi en måned efter fik en klage fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Fordi vi ironiserede over os ejendomsmæglere, da vi skrev to ejendomsmægler-minutter som svarer til fem reelle minutter. Jeg bebrejder ikke Ejendomsmæglerforeningen. Når de får en klage fra en kollega, skal de naturligvis gribe ind. Jeg hørte aldrig fra min forening om klagen siden.

2. Når ingen tror på en mægler-annonce

Jeg skulle sælge et hus i Jægerspris-området. For nogle lidt langt fra København. Men udsigten var formidabel. Men hvem gider køre langt, for igen at blive skuffet over overdrevne ejendomsmægler-annoncer. Så jeg skrev i annoncen:

Jægerspris – GARANTI for skøn havudsigt

Fantastisk udsigt over vandet. Så en beskrivelse af huset, afsluttende med denne vigtige tekst: PS: Passer det med udsigten ikke, betaler vi din benzin, ligegyldigt hvor i Danmark du kommer fra.

Ved det åbne hus, holdt der ufattelig mange biler. Nogle blev nok skuffet over ikke at få gratis benzin, men huset blev solgt samme eftermiddag.

3: Når man skal sælge et meget lavloftet hus

Jeg skulle sælge et lavloftet hus, som ejeren havde søgt at sælge gennem nogen tid. Der var kun ca. 1,68 m til loftet. Blev annonceret sådan:

Hillerød – Meløse – Lavloftet men billigt hus sælges

Hvis du er over 1,65 m så glem alt om dette hus.
Så beskrev vi huset og hvornår vi holdt åbent hus.

Prisen på huset var sat fornuftigt lavt på grund af denne loftshøjde. Da jeg kommer ud til det åbne hus, er hele vejen spærret af biler. Folk var ret nysgerrige. Fra en af dem stiger en mand på vel 1.90 ud af bilen.

Ok tænkte jeg. Han kan nok ikke læse, så jeg spurgte forsigtigt og høfligt om han havde læst vores advarsel. Det havde han og gik med krummet krop gennem huset. Fem minutter efter kom han ud, strakte sin krop og sagde: ”Det køber jeg”. Nu siger man jo ikke nej til en handel, så vi kørte til kontoret og lavede en købsaftale med et advokatforbehold. Så kunne advokaten jo hæve handelen, hvis den stakkels mand fortrød. Men det gjorde han ikke.

Husk, man skal aldrig spørge for tidligt. Men da handelen var endelig, spurgte jeg hvorfor han havde købt huset, når han nu var så høj. Så sagde han: ”Jeg graver gulvet op og sænker det. Så er der jo fin højde og da huset er billigt, kan det betale sig”. Og han fik en perle ud af det lavstammede hus.

Når han kom hjem, gik han ikke ind i huset, som vi andre gør. Nej, når han kom hjem gik han ned i huset.

4:  Når man skal sælge et hus direkte til havet

Vi havde et hus direkte til havet. Men hvem tror på det, når det skrives? Ikke alle. Så jeg skrev:

Hvis du vil bo tættere på vandet,
må du sove med gummistøvler på …

Og på trappen til indgangsdøren, havde jeg stillet et par gummistøvler, for lige som at huske folk på overskriften, når de ankom til huset. Huset blev solgt på en uge.

Som skrevet, se flere eksempler i EN SÆLGERS BEKENDELSER

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Gode og særdeles brugbare fif

Guldkorn fra Rolf Høeghs Blog